Historikk

Noe av informasjonen under er ufullstendig og kan være unøyaktig, så hvis du besitter mer og oppdatert informasjon vil vi gjerne motta denne:

Ungdomslaget ble stiftet i 1928 og hus med eiendom ble ervervet/bygd rundt samme tid.

Når det gjelder eiendommene ble det i ettertid ervervet 2 tilleggs eiendommer slik at UL Håpet nå eier 3 stk bruksnummer inkl. det som huset står på.

Huset har i sin historie også vært leid ut som skole i en periode men har hovedsaklig vært brukt som ungdomshus der det har vært arrangert kinoer, fester, diskotek, quiz, 17-mai arrangement, lørdagskafe, julejam, messer, pub, ungdomsklubb, leikaring, kurs, møter, salgsmesser, revy, konserter, forestillinger, bursdager, bryllup, begravelser, konfirmasjoner med mer.

På slutten av 1960 -tallet ble huset påbygd vestover og det som idag er restaurant, kjøkken, inngangsparti og toaletter.

I nyere tid har huset vært gjennom flere store ansiktsløftninger der vi på midten av 1980 – tallet pusset opp både sal, restaurant og scene innvendig samt malte huset utvendig. På 1990 -tallet ble kjøkkenet utvidet og det ble byttet tak.

Den største renovering startet da fra ca. 2002 der hele salen og restauranten inkl. tak ble malt, nytt gulvbelegg ble lagt i sal og restaurant, kjøkken ble totalrenovert inkl. nye ovner, steamer, kjøleskap og ventilasjon, nye toaletter ble bygd der den gamle garderoben lå men på samme plan som salen, vann- og kloakkledninger ble byttet helt ut til hovedveien, hele det elektriske anlegget ble byttet ut/renovert, ny varmvanntank, ny brannslange, rømningsveier ble lyssatt, de gamle toalettene ble ombygd til garderobe, scenegulvet ble malt, hele huset ble malt utvendig samt isolert under scenen og over taket i salen. Det ble også kjøpt inn nye stoler og bord, bonemaskin, oppskuringsmaskin, PA anlegg, nytt sceneteppe og kjøkkenutstyret ble komplettert opp. I tillegg fikk vi overta en brakke fra Inndyr Modellklubb som nå fungerer som ekstra lager. Det er også blitt kjøpt inn og montert 3 varmepumper samt en takvifte i huset, i tillegg til fast lysinstallasjon med scene- og effektlys i taket på salen.

Høsten 2021 tok vi et skikkelig skippertak og fikk malt opp hele salen, med veldig god hjelp fra en flott og munter dugnadsgjeng.

Når det gjelder aktivitetsnivået på ungdomshuset i nyere tid, er det vel ikke å komme unna de mest hektiske tidene på 1980 -tallet og fra ca 2005.

På midten av 1980 tallet tok det hele av med mange og store fester/konserter der vi hadde mange kjente artister som feks. Marius Muller, Aina og New Jordal Swingers i tillegg til mindre kjente men meget dyktige artister som Big Wheel, Rio Go Go og Street Machine. Ja og så må vi ikke glemme lokale band som Matchbox og Pinochio, som også dro fulle hus.  I denne perioden kjørte også ungdomlaget egen kino med egen filmfremviser og der kulturkontoret var behjelpelig med å skaffe filmer.

Fra ca. 2005 og i flere år fremover var det en voldsom aktivitet med egne aktiviteter som kinodrift, fast ungdomsklubb, Quiz’er og revy i tillegg til stor etterspørsel på utleie. I de senere år så har vi igjen fått på plass en svært godt besøkt bygdekino i tillegg til at vi kjører jevnlige Quiz’er. Ja så må vi ikke glemme vår faste sommerdugnad med å selge møsbrømlefser under det årlige Midtsommertreffet på Inndyr.